Ana Sayfa / Tedavilerimiz / Dişeti Tedavileri

Dişeti Tedavileri

Pembe estetik (gummy-smile)

En az diş estetiği kadar önemli olan pembe estetik, dişetinin rengi, kıvamı, görünme miktarı gibi kriterlerin uygun olması ile elde edilir. Normalinden fazla gözüken dişetleri, estetiği olumsuz yönde etkiler. Gülerken yada konuşurken hastanın eliyle ağzını kapatmasına, sosyal olarak rahat hissetmemesine neden olur. Her dişin dişeti seviyesinin olması gereken standart bir yeri ve şekli vardır. Bu noktalar referans alınarak, hekim tek seansta, ağrısız, kanamasız ve dikişsiz olarak lazer yardımıyla dişeti seviyelerini şekillendirir. Bu sayede diş estetiğini yakalamak için yapılacak restorasyonlar öncesinde dişeti estetiği de elde edilmiş olur.

Dişeti çekilmesi

Yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her bireyde dişeti sınırı mine dokusunun altına inerek kök yüzeyi açığa çıkabilir. Sert veya yanlış fırçalama teknikleri, dişeti hastalıkları, hatalı yapılmış dolgu ve kronlar dişeti çekilmesine neden olabilir. Dişeti çekilmesi hassasiyete, estetik kayıplara ve kök yüzeyi çürüklerine yol açar. Bu durumda, diş dokusundaki hasarın tedavisi ve dişeti dokusunun cerrahi olarak yerine getirilmesi ile tedavi 2 aşamalı olarak gerçekleştirilir. Damak bölgesinden alınan dişeti grefti ile kök yüzeyi kapatılır. Estetik açıdan problem yaratan vakalarda, dişeti hastalığının ilerlediği ve kök yüzeyindeki hassasiyetin dolgu veya kron ile tedavi edilemediği durumlarda cerrahi yöntemlere başvurulur.

Frenektomi

Diş eti dokusu ile dil, dudak ve yanak arasında bulunan ve bu dokuları birbirine bağlayarak hareketlerini sınırlandıran mukoza dokusu olan frenulum normalden daha büyük ve kalın olduklarında yada diş kenarına daha yakın bir bölgede konumlandıklarında dişeti çekilmesine ve dişler arası açıklıklara (diestema) neden olurlar. Dil frenulumunun bu formasyonunda ise, konuşma güçlüğü yaşanabilir. Tüm bahsettiğimiz bu sorunlara sebebiyet veren frenulumlar uygun lazer yardımıyla ve uygun teknikler ile kesilerek, kısa sürede kanamasız bir şekilde ortamdan uzaklaştırılır. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra, eğer frenulum diestemaya neden olmuşsa ortodontik tedavi ile dişler tekrardan birbirine yaklaştırılır.